Divine Life Society

Serve, Love, Meditate, Realize

Swami Sivananda

 

Hij opende een kleine kliniek in Swarg Ashram aan de Ganges, waar hij vier uur per dag praktijk hield en gratis medische zorg aanbood. Hij zou hier tien jaar blijven. Van heinde en verre kwamen de volgelingen naar hem toe om van hem te leren en zijn zegen te vragen. De ashram werd te klein voor al die mensen en daarom verhuisde Swami Sivananda in 1934 naar de overkant van de rivier, waar meer ruimte was. Een huis was er nog niet, dus nam hij zijn intrek in een verlaten koeienstal. Geen gemakkelijk leven, maar de vreugde in de nabijheid van een grote meester te verkeren, was voor zijn volgelingen reden genoeg om te blijven. De ashram is door de volgelingen zelf opgebouwd en uiteindelijk uitgegroeid tot het enorme complex dat zich nu aan de voet van de Himalaya in de Ganges spiegelt.

 

In 1936 richtte Swami Sivananda officieel de Divine Life Society op, met als hoofdkwartier de ashram in Rishikesh. Gurudev wilde altijd alles delen wat hij had en daarom was het belangrijkste doel van de DLS ‘het verspreiden van spirituele kennis’. Hij zette zich met hart en ziel in voor de spirituele bewustwording van de hele mensheid en schreef wel meer dan 300 boeken in een hele eenvoudige stijl, goed te begrijpen voor iedereen.

 

Swami Sivananda heeft zich ook altijd sterk beziggehouden met allerlei vormen van liefdadigheid, bijvoorbeeld op het gebied van de gezondheidszorg: er werd een ziekenhuis opgezet, een ayurvedische apotheek, een oogkliniek en een opvanghuis voor mensen met aids, lepra en TB. Natuurlijk is alle medische hulp gratis. De Divine Life Society verleent ook beurzen aan arme studenten, heeft fondsen waaruit mensen in grote nood geld ontvangen, geeft iedereen die het nodig heeft gratis eten en drinken en gasten van over de hele wereld krijgen gratis onderdak, eten en yogalessen.

 

De Divine Life Society is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie, met afdelingen in bijna alle landen ter wereld. Het centrum in Bussum is daar een voorbeeld van. Swami Chidananda, waar het centrum naar vernoemd is, was als opvolger van Swami Sivananda jarenlang voorzitter van de Divine Life Society.

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

LEES VERDER

Chidananda Yoga Centrum

Intro naam Chidanada Yoga Centrum

LEES VERDER

Samenwerkende Yogadocenten Nederland

LEES VERDER

Adres

St. Janslaan 63, Bussum

De ingang van de praktijk is

aan de Singel 89c.

035 - 6933381

info@centrumdehaan.nl

Nieuws

Kijk voor actuele informatie, vakanties en wijzigingen op onze nieuwspagina

LEES VERDER

Netwerk

Alle organisaties waarbij Centrum de Haan is aangesloten.

LEES VERDER

NIEUWSBRIEF

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

StudiO86 Design © 2017