Hoewel yoga in deze tijden heel heilzaam kan werken, zien we ons genoodzaakt, geheel tegen onze principes in, om deze week de yogalessen te annuleren.

Deze week gaan we mogelijkheden onderzoeken om met ingang van volgende week, wanneer alles tot bedaren is, hoe we de yogalessen kunnen aanbieden.

 

 

Vakantie

pasen               13 april

meivakantie      25 april t/m 3 mei

hemelvaart       21 en 22 mei

pinksteren        1 juni

Yoga Nidra

De Yoga Nidra wordt vaak gezien als een diepe ontspanning van lichaam en geest, maar het is veel meer dat. Sinds mensen heugenis wordt de Yoga Nidra gebruikt als een methode om de oorzaken van je negatieve gedragspatronen, die het leven op een negatieve wijze beïnvloeden, op te lossen. En dit kan gepaard gaan met een diepe ontspanning van lichaam en geest.

De Yoga Nidra  is een methode waarbij je in staat bent je aandacht op een specifiek patroon/probleem te richten, waardoor het oplost en ruimte krijgt om te transformeren.

Niet voor niets bestaat de Yoga Nidra uit verschillende fases met de bedoeling om tot in de subtielste energielagen van lichaam en geest te kunnen komen. Het gaat hier mede ook om bewustzijnsverandering.

 

Datum: Vrijdagavond 31 januari

Tijd: 19.30 uur

Kosten: €60,- (inclusief reader en cd/MP3 bestand)

 

 

Cursus "Terug in je Eigen Energie

Deze 8-delige cursus “Terug in je Eigen Energie” is een hele toepasbare cursus, waarin je leert om gewaar te zijn of het lichaam ook werkelijk geaard is (en zo niet hoe dit te bewerkstelligen) en je veel beter in evenwicht kan blijven gedurende de dag zonder je energie te verliezen.

 

Dit alles begint met het leren om letterlijk en figuurlijk met je beide voeten op de grond te staan, met andere woorden “het lichaam aarden”. Ondanks dat je de hele dag je voortbeweegt op de aarde, houdt nog niet in dat het lichaam ook werkelijk geaard is.

Je zal ervaren dat je steeds beter en gemakkelijker gewaar kan zijn van wat de dagelijkse ervaringen met je doen, hoe je ze een plek kunt geven en het vervolgens los kunt laten.

Ook laten we je ervaren hoe je door eenvoudige oefeningen zelf spanningsvelden kunt opsporen en oplossen.

 

Startdatum : vrijdagavond 4 oktober (om de twee weken)

Tijd : 19:30 uur

Kosten : €450,-

 

Polariteitsoefeningen

Waarom polariteitsoefeningen?

Deze eenvoudige oefeningen kan je ieder moment van de dag, wanneer je de behoefte voelt, beoefenen om lichaam en geest tot rust te brengen.

Het verschil tussen een ãsana en een polariteitsoefening is dat polariteitsoefeningen een polariserende werking hebben, waarbij via de meridianen, de hersenen en het zenuwstelsel het lichaam direct in evenwicht en balans komt.

Tevens zijn deze oefeningen ook zeer geschikt ter afsluiting van een yogales of voor de meditatie.

 

Dit neemt echter niet weg dat door de werking van ãsana's op een veel dieper niveau spanning wordt vrijgemaakt.

 

Datum : vrijdag 17 januari 2020

Tijd : 19.30

Kosten : €50,- per persoon

 

Seizoenslessen

 

Inherent aan de 4 seizoenen vindt er bij de wisseling ook een verandering plaats in ons lichaam. Afhankelijk van het seizoen wat in werking treedt heeft het lichaam ander voeding nodig. Het lichaam is namelijk ingesteld op temperatuur en snelheid van stofwisseling.

In elke seizoen behoeft het lichaam andere voeding. Bijvoorbeeld in de zomer wanneer het warmer is, heeft het lichaam meer vocht nodig omdat de stofwisseling zich moet aanpassen aan de temperatuur.

In de winter heeft het lichaam meer bescherming nodig tegen de kou. En vraagt daarom een aanpassing van de voeding. Is het in de zomer salade, in de winter is het stamppot.

 

Tijdens de overgang van de seizoenen verandert ons bioritme, waardoor bepaalde meridianen en organen wisselen van activiteit. Ondanks dat de voeding wordt aangepast is het zeer zinvol om in die periode specifieke ãsana's te beoefenen om die overgang te stimuleren waarbij de meridianen en organen in overeenstemming worden gebracht met het bioritme of orgaanklok.

 

In deze workshop geven we aandacht aan alle aspecten die betrekking hebben op de overgang van het ene naar het andere seizoen.

 

Datum: Vrijdagavond 14 februari de winterles

Tijd: 19.30 uur

Kosten: €50,-

 

Satsang en Meditatie

Wat is meditatie? Wat is het doel van meditatie? Wat is de essentie van het gebruik van mantra's tijdens meditatie? Wat is de essentie van het gebruik van mantra's tijdens het dagelijks leven?

 

Stilte Retraite - Lichaam en Brein

De vertaling van al onze indrukken via het denken en voelen op basis van herinneringen gaat via het brein. Waar we echter niet gewaar van zijn, is dat met name de gedachten al aanwezig zijn op het moment dat we een ervaring beleven. De naald valt als het ware in de groef, waardoor deze gedachtes worden geactiveerd.

Tijdens de retraite gaan we dieper in op de werking van het brein gerelateerd aan de ervaringen in het moment.

 

Datum: vrijdagavond 20 maart t/m zondagmiddag 22 maart.

Locatie: Landgoed Leonardushoeve in Belfeld (Limburg)

Kosten: €195,- (onder voorbehoud)

 

Zie voor extra informatie "Retraite"

 

Workshops & cursussen

Voor de komende jaar zijn er meerdere workshops in gepland voor de vrijdagavond of zaterdagochtend:

- Surya Namaskar

- Yoga Nidra

- Duo Yoga

- Lezing Bhagavad Gita

- Kriya Yoga

- Hand Mudra's

- Lezing Essentie Traditionele Yoga

- Polariteitsoefeningen

- Yoga en de chakra's

- Seizoenslessen

 

Zie voor verdere informatie op de site "Workshops"

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

LEES VERDER

Chidananda Yoga Centrum

Intro naam Chidanada Yoga Centrum

LEES VERDER

Samenwerkende Yogadocenten Nederland

LEES VERDER

Gratis proefles

We raden aan eerst een proefles te volgen voor je besluit tot inschrijving.

 

Vraag een proefles aan :

035 - 6933381

info@centrumdehaan.nl

Netwerk

Alle organisaties waarbij Centrum de Haan is aangesloten.

LEES VERDER

NIEUWSBRIEF

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

StudiO86 Design © 2017